Skip to main content

Mohon Sedikit Sadaqah buat kesiapan Bilik untuk Santri PutraAlhamdulillah Bilik buat Santri sudah siap

Alhamdulillah 80 persen bilik yang berlantai 2 sudah selesai, tapi masih banyak kekurangan dari segi cat ,keramik dan lain lain sebagainya.

Mohon bantuan dari saudara saudara yang ada kemudahan mohon sisihkan untuk kesiapan Asrama putra.

Jika saudara ada yang berniat boleh menghubungi kami pihak Yayasan Dayah Darul Yaqin...Aminnn 

Salah satu pertanggung jawaban di Sisi Allah kelak ialah "Dari mana kita dapat kan harta tsb Dan Kemana kita pergunakan Harta tsb ?"

Semoga Allah mudahkan rezeki kita aminnnn.Comments

Popular posts from this blog

Pesan Umma

"Ketika kamu sudah dewasa kamu akan diperlakukan buruk dan dikecewakan oleh banyak manusia. Tapi sesedih dan semarah apapun kamu tetaplah jadi baik."

Bagaimanakah keadaan kita semasa kembali bertemu Allah SWT?

Sulaiman Bin Abdil Malik (seorang  Khalifah Bani Umayyah) telah bertanya kepada Seorang alim yang soleh, zuhud, bertakwa dan warak iaitu Abu Hazim Salamah Bin Dinar, katanya:  Bagaimanakah (keadaan kita semasa) kembali bertemu Allah SWT? Beliau r. alaihi telah menjawab: "Orang yang baik maka keadaannya adalah seperti seorang pengembara yang pulang bertemu kaum keluarganya. Adapun seorang yang jahat maka keadaannya adalah seperti seorang hamba yang telah melarikan diri, tetapi dia dikembalikan kepada tuannya."

Kenapa Hidup ini Melelahkan?

Kenapa hidup ini melelahkan? Karena bukan tempat untuk beristirahat. Jika tidak, kau akan lelah di kehidupan selanjutnya.